Lissabon

Lissabon is de hoofdstad van Portugal en het centrum van een uitgebreid regio die voor jong en oud geschikt is. 

In Lissabon zijn er verschillende culturen uit verre oorden verwelkomd, desondanks vind je in historische wijken alsnog een dorpse sfeer terug. U kunt door de rechte straten van Baixa Pombalina wandelen die uitkomen op het plein Praca do Comercio met uitsekend uitzicht op de Taag. De wijk Belem is het mooiste plek van de stad, Belem kunt u makkelijk terug vinden door de rivier te volgen.hier vind je monumenten die op de werelderfgoedlijst staan, middeleeuwse wijken en recreatiegeebieden waaronder Parque das Nacoes. 

Aan de monding van de rivier langs de kustweg Estrada Marginal vind u stranden, Badplaatsen, Villas en hotels van de 20ste eeuw. Hier vind je ook jachthavens, terassen en voortreffelijke golfbanen. Hierdoor heeft Lissabon de naam ‘het centrum van een uitgestrekt resort’ aan te danken. Verder af van de kust in het werelderfgoed erkende culturele landschap van Sintra vind u wereldberoemde surfspots en talrijke paleizen. 

In het noorden en Zuiden van Albufeira is er een talrijke aanbod aan landschappen en erfgoed. U kunt tijdens een bezoek aan portugal moeilijk de regio lisboa overslaan met zijn prachtige witte stranden, vele natuurparken, interessante culturele routes en accommodaties van verschillende prijsklasse.

De fado die ook wel het portugees levenslied genoemd wordt is een typisch uitdrukkingsvorm die beschermt is als werelderfgoed. In een Fadohuis of in een van de volkswijken kunt u de fado’s in de avond beluisteren. In Lissabon vind je talrijke drukke bars en discotheken waar u kunt genieten van verschillende muziekstijlen zoals reggae, afrikaanse muziek,new wave,indie of elektronische muziek, u vindt hier zeker een bar die bij u past en waar u de hele nacht door kan dansen en feesten.