Algarve

Voor ontdekkingsreizen vertrokken de inwoners uit Algarve en kwamen zo in contact met andere volkeren en culturen. De gastvrije inwoners van Algarve ontvangen de toeristen die Portugal bezoeken met open armen. Het klimaat in Algarve is zeer aangenaam met milde tempraturen waarbij de zon het hele jaar door schijnt.

In Algarve vind u stranden van schitterende kwaliteit. Wijde witte zandstranden, omringt door goudkleurige rotsen, eilandjes die bijna niet bewoond zijn vormen een grens tussen de Ria Formosa en de zee, of door baaien die door rotsen beschermd zijn. De vredige maar ook warme oceaan die uit verschillende tinten blauw bestaat is zeer verleidelijk om in te zwemmen en geschikt om verschillende watersporten te beoefenen.

In de bergen van Algarve wonen de mensen in harmonie met de natuur en hun tradities die ze bewaard hebben maar graag met andere mensen delen. Uit de tijd van de ontdekkingsreizen zijn er overblijfselen teruggevonden van de arabische verleden en Lagos die bewaart worden in Silves. In de twee steden Portimao en Albufeira is er dag en nacht veel te beleven.Tavira die over traditionele bouwwerken bezit en Faro de toegangspoort tot de regio, zijn zeker een bezoek waard zodat u zelf het historisch centrum kan verkennen.

Voor toeristen die naar ontspanning verlangen zijn er verschillende spa’s die diverse behandelingen aanbieden en centra voor thalassotherapie in het kuuroord Thermas de Monchique.Algarve staat ook bekend om zijn vele internationale bekroonde golfbanen waar u kunt ontspannen en tegelijkertijd actief bezig kan zijn. In Algarve heeft u ook een gevarieerd aanbod van de eenvoudigste tot de meeste luxueuze hotels, vakantiedorpen en resorts. En ook hier speelt gastvrijheid een belangrijke rol.

De regio kunt u op verschillende manieren verkennen, u kunt een wandeling nemen of een fietstocht maken door de regio. Rota Vicentina loopt langs één van de best bewaarde kuststroken van Europa terwijl de Via Algarviana het binnenland doorkuist. Voor een ander soort ervaring kunt u altijd een boottocht maken om de flora en fauna te observeren, de boottochten die gemaakt worden zijn milieuvriendelijk.

In Algarve worden veel gerechten gemaakt van verse vis en zeevruchten die gegrild of voorbereid worden in cataplanas. De diverse gerechten kunt u proeven op verschillende terassen aan het strand of restaurants met michelin-sterren waar chefs traditionele gerechten serveren.