Azoren

In het midden van de Atlantische zee creëerde moedernatuur een gebied met ongekende schoonheid dat klaar is om ontdekt te worden genaamd ‘De Azoren’.

Een van de oostelijke eilanden Santa Maria die omsingeld is door mooie lange witte stranden en het warme zeewater, bezit over een amfitheather die gevormt is uit de wijngaarden met reusachtige trappen.São Miguel ook wel het grootste eiland, Trekt bezoekers aan met zijn twee kratermeren Lagoa sjaal Sete Cidades en Lagoa do Fogo. De kracht van de aarde is te voelen in de geisers,thermale bronnen, vulkaanmeren en in het heerlijke gerecht dat langzaam voorbereid wordt in een kuil in de grond genaamd “Cozido das Furnas”.

Terceira, São Jorge, Pico, Faial en Graciosa zijn eilanden van de centrale eilandengroep die evenwichtig verspreid zijn in de blauwe zee, waar walvissen en dolfijnen enthousiast opspringen om bezoekers te verwelkomen. In Angra do Heroísmo vertelt Terceira zijn geschiedenis, Angra do Heroísmo is een stad die erkend is als werlderfgoed. Faial staat bekend om de frisse blauwe kleur van de hortensia's, de veelkleurige jachthaven met muurschilderingen van zeilers wereldwijd en de uitgedoofde vulkaan Capelinhos die men aan een maanlandschap doet denken. Hier tegenover ligt Pico, de berg die uit de zee oprijst. Pico heeft zwarte lavavelden, geplante wijngaarden en een uniek landschap dat ook op de werelderfgoedlijst staat. Op São Jorge gaat alle toewijding naar de Fajãs en naar de bijzondere kaas met zijn uitgesproken smaak. De Charmante Graciosa is een prachtig groen eiland, bedekt met wijngaarden die een contrast vormen met de vreemde windmolens.

Op Flores, één van de eilanden van de westelijke groep, wordt u overmeesterd door de schoonheid van de natuurlijke watervallen en de vulkaanmeren. Corvo, het miniatuureilandje, bezit over een mooie, grote vulkaankrater die precies in het midden van het eiland zit en verschillende vogelsoorten uit Europa en Amerika aantrekt.

Dat zijn de Azoren. Negen eilanden, negen kleine werelden, die zo verschillend zijn maar toch veel overeenkomsten hebben, zoals de gastvrije bevolking.