Centrum


In het binnenland van Portugal vind u de bergachtige gebieden, granieten en leistenen dorpen.Vlakbij de zee kunt u visserdorpjes en diverse badplaatsen vinden waar u perfect kunt watersporten. Het erfgoed dat meer dan duizend jaar bestaat toont u overal trots de geschiedenis van deze regio.

Bepaalde plekken zijn opgenomen op de werelderfgoedlijst van UNESCO, omdat ze een groot belang voor de mensheid waren geworden, waaronder de kloosters van Alcobaca en Batalha, het Convento de Cristo in Tomar en de Universiteit van Coimbra.

Buiten de belangrijke plekken zijn er meer unieke eigenschappen die u kunt ontdekken en het zeker waard zijn. U kunt hier de historische dorpen en de kastelen die de landsgrenzen verdedigden bezoeken. Van leistenen dorpen tot stadjes met witte huizen zoals Obidos, dat een werkelijke ommuurde schat is. Hier vind je steden waar moderniteit en traditie elkaar tegemoet komen, de studentenstad Coimbra, Aveira, tussen de Ria en de zee, Viseu, Guarda en Castelo Branco, waar de stenen bouwwerken getuigen zijn van een eeuwenoude verleden.

De hoogste top van het portugese vasteland is het gebergte Serra da Estrela, hier treft u opzienbarende landschappen en gletsjermeren.Vanaf de wandel- en fietspaden van Caramulo die bovenop Acor ligt kunt u de natuur ontdekken, ook hier kunt u verschillende activiteiten doen zoals bergbeklimen, abseilen, raften of kanoen, net zoals in het Geoparque Naturtejo die een beschermd natuurgebied is waar verschillende vogels en diersoorten leven.

Het glasheldere water dat uit geneeskrachtige bronnen opborrelt, zorgt voor het nodige balans tussen lichaam en geest.Op het gebied van stranden is er genoeg keus! U kunt kiezen tussen uitgestrekte zandstranden aan de Atlantische kust of rivierstranden die omringt zijn door bossen, waar u verfrissing kunt vinden op een warme zomerdag. De beroemde surfspots met perfecte golven in Peniche of de reusachtige golven binnen Nazare, trekken surfers van over de hele wereld aan. 

Op culinair gebied heeft deze regio heel veel te bieden waaronder diverse Kazen, worsten, visstoofpotjes, gebraden speenvarken, honing en kloosterzoetigheden. De wijnen van de beperkte wijngebieden zijn eerste klas producten, de oprechte en gastvrije bevolking maken de wijnen zelf en willen de bezoekers het allerbeste bieden.